Jelte Wiersma Premium Corner

Door integratie wil Duitser verleden afwerpen

04 februari 2018Leestijd: 5 minuten

Een van de vreemdste vogels in Brussel is misschien wel de Duitser Günther Oettinger. Deze CDU’er was van 2005 tot en met 2010 minister-president van Duitslands rijkste deelstaat Baden-Württemberg en sindsdien Commissaris in Brussel.

Oettinger is ronduit opgelucht dat de Britten de EU verlaten, want zijn Engels komt uit de serie Allo Allo. Hij bedient zich van het Schwäbisch en wat hij daarin zegt, is nogal onbeholpen. Chinezen zijn ‘spleetogen’, Walen ‘communisten’, en in China zitten geen vrouwen in de top van de politiek ‘omdat er geen vrouwenquota zijn’. De Duitse regering was volgens Oettinger zo enthousiast over het homohuwelijk, dat het straks ‘verplicht’ wordt voor iedereen.

Minister Katarina Barley (SPD) zei over Oettinger: ‘Iemand die openlijk racistisch en homofoob ressentiment voedt, diskwalificeert zich voor politieke topposities.’

Het omgekeerde lijkt evenwel het geval.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.