Eric Vrijsen Premium Corner

Rutte pakt terugkerende jihadisten niet aan

09 juli 2017Leestijd: 2 minuten

Drie jaar lang wapperde de zwarte IS-vlag in grote delen van Irak en Syrië. Nu halen de gewelddadige fanaten hun huiveringwekkende symbool neer, vlak voordat ze hun minaretten opblazen. Islamitische Staat brokkelt in rap tempo af. Hun ‘kalifaat’ blijkt een fictie.

IS moest dit jaar zeker tweederde deel van zijn territoir prijsgeven en kan zich elders niet handhaven. De terreurbeweging zakt financieel door haar hoeven, want kan geen ‘belasting’ meer heffen en in Turkije geen olie meer verpatsen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.