Erdogan-filiaal in Tweede Kamer bedreigt vrijheid in Nederland

25 april 2016Leestijd: 3 minuten
Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk en Farid Azarkan (ANP)

Recep Tayyip Erdogan is geen Kemal Atatürk. Hij is niet de vader van alle Turken. Erdogan representeert alles waartegen Atatürk zich verzette, maar desondanks lukte het hem om als een sluwe islamist de volledige macht in handen te krijgen.

Alles wat Erdogan doet, is vernederend en schadelijk voor het Turkse volk. Erdogan gedraagt zich als sultan van Europa. Turkije is onder zijn regime een bananenrepubliek geworden: ruim tweeduizend Turkse burgers werden de voorbije weken aangehouden wegens het beledigen van sultan Erdogan. Maar wie hem beledigt, beledigt niet de Turkse staat of het Turkse volk. De strijd tegen Erdogan en zijn bende is juist een patriottistische strijd ter verdediging van de waarden van de Turkse republiek.

De Turkse ambassade in Nederland probeerde Erdogan-critici te intimideren door alle Turken te vragen de ‘beledigers van Erdogan en de Turken’ aan te geven bij de Turkse diplomaten. Daarmee wilden zij bij een deel van de Nederlanders vrees aanjagen. Dat noemen wij terreur.

Tactiek

Deze terreuractie van de Turkse overheid was bedoeld om ook Nederlandse Turken monddood te maken: uit angst voor de regering in Ankara zouden ze zich niet langer kritisch willen uiten over het beleid en persoon van Erdogan. De Nederlandse overheid verzette zich onmiddellijk tegen deze verwerpelijke houding van Ankara, waarna Erdogan een terugtrekkende beweging maakte. Dat was natuurlijk tactiek.

umar2-1Deze Turkse Nederlanders juichten om de arrestatie van Ebru Umar
Lees verder >

De Nederlandse columnist Ebru Umar werd in Turkije gearresteerd wegens het beledigen, via Twitter, van Erdogan. In Ankara wordt elke kritiek op Erdogan en zijn partij beschouwd als een grove belediging. Na het bericht van Umars arrestatie belde premier Mark Rutte (VVD) met haar. Later had hij ook telefonisch contact met de Turkse premier Ahmet Davutoglu. Hulde aan premier Rutte, die onze waarden en dus ook onze vrijheid verdedigde. Helaas klom niet iedereen even enthousiast op de barricaden voor onze vrijheid, onze grondwettelijke rechten.

Afvallig

Het is Erdogan helaas gelukt om een flinke aanhang te werven onder Turkse migranten in Europa. Zij zijn goed georganiseerd. Op sociale media waren juichende reacties te lezen. Op de Facebookpagina van Hollandali Türkler, een platform van en voor Turkse Nederlanders, is het volgende te lezen: ‘Ebru Umar is opgepakt in Turkije na een belediging tegenover Erdogan. Hoera!’ De integratie is in hun geval – we hebben het hier over juist de tweede en soms de derde generatie Turken in Nederland – niet echt geslaagd.

ANP-43011413Afshin Ellian: Hoogmoedige Erdogan waant zich ook sultan van Europa Lees verder >

Ook de afvallige Turkse PvdA’ers van de DENK-fractie in de Tweede Kamer waren niet bereid om de houding van de Turkse ambassade te verwerpen. Kennelijk kunnen en mogen zij zich niet tegen Erdogans regime keren. Hetzelfde geldt voor Farid Azarkan, de voorzitter van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN). Hij trad ook toe tot DENK, dat zich gedraagt als een Erdogan-filiaal in het Nederlandse parlement.

Vijandige mogendheid

Azarkan kennen wij als een grootinquisiteur: hij klaagt iedereen aan die de islam, Marokkanen of aanverwante zaken kritiseert of bespot. Azarkan toonde zich in Buitenhof niet bereid om de arrestatie van Ebru Umar af te keuren. Dat zou binnen zijn partij DENK te denken moeten geven over Azarkans toekomst. Wat heeft een Marokkaanse Nederlander te zoeken bij een Turkse partij? Ik vraag me ook af of de mensen die zich zo verbinden met een vreemde, eigenlijk vijandige mogendheid mogen deelnemen aan verkiezingen. Ze kunnen immers niet voldoen aan hun grondwettelijke plicht om zonder last of ruggespraak te stemmen.

Ik hoop dat Nederlandse media eindelijk hebben ingezien wie Farid Azarkan is: een handlanger van de tirannie. Een gesubsidieerde figuur. De multiculturalisten die in de media sympathiseren met dit soort figuren, moeten zich diep schamen voor hun despotische vrienden.

Tiran

Intussen zit Europa opgezadeld met het regime van sultan Erdogan. Als Erdogan nu niet wordt teruggefloten, zal hij nog een grotere bedreiging worden voor onze vrijheid. Het is niet aan ons, maar aan het Turkse volk en het Turkse leger om zich te verlossen van een destructieve tiran. Wat de Nederlandse staat wel moet doen, is het inperken van Erdogans invloed in ons land. Dat was precies de kern van het conflict tussen PvdA-minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher en de afvallige Turkse PvdA’ers.

De Nederlandse staat bedreigt de vrijheid niet. Onze vrijheid wordt bedreigd door de vijanden van vrijheid in en buiten de samenleving. Wat de Turken te doen staat? Terug naar Atatürk, terug naar de beschaving!