Geerten Waling Premium Corner

In land van Trump zijn kinderen overbeschermd!

19 juni 2018Leestijd: 3 minuten

De ophef van de week betreft de Amerikaanse immigratiedienst, die jaarlijks duizenden kinderen van hun ouders blijkt te scheiden. Nu wisten we al dat de Amerikanen nogal hechten aan gesloten grenzen. (Wie ooit op één van hun vliegvelden is ondervraagd door een douanebeambte, weet wat ik bedoel.)

Maar dat de praktijken zo gruwelijk zijn dat zelfs de doorgaans neutrale first lady Melania Trump oproept om snel met humaner beleid te komen, dát is groot nieuws.

Natuurlijk wordt het onderwerp extra breed uitgemeten nu de wandaden in de schoenen van president Donald Trump kunnen worden geschoven. Media die onlangs nog excuses moesten maken omdat de gehekelde ‘het zijn beesten’-uitspraak van Trump bleek te gaan over een groep inderdaad beestachtige jeugdbendes (MS-13) – en zeker niet over illegale immigranten in het algemeen – struikelden nu weer over hun eigen voeten.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.