Premium Lock Modernisering christelijke feesten tast beschaving niet aan

29 maart 2018Leestijd: 3 minuten
The Passion in Leeuwarden van vorig jaar. Foto: ANP.

Aan de vooravond van Goede Vrijdag is The Passion, de moderne vertelling van het verhaal van de kruisiging van Jezus, weer te zien op televisie. Ditmaal vanuit de Amsterdamse Bijlmer, waar onder anderen Tommie Christiaan (die de rol speelt van Jezus), Brainpower (Petrus) en Glennis Grace (Maria), hoofdrollen vertolken. Sommigen zijn cynisch over het jaarlijkse spektakel, maar Gerry van der List niet. De modernisering van christelijke feesten tast de beschaving niet aan, schreef hij in 2016.

Richard de Mos is altijd waakzaam. Het oud-PVV-Kamerlid ziet voortdurend verontrustende tekenen van een islamisering van de samenleving. Hij was er dan ook dan als de kippen bij om de HEMA te kapittelen toen dit warenhuis in een folder over ‘vrolijk voorjaar’ in plaats van ‘vrolijk Pasen’ meende te moeten spreken.

Lees deze column van Syp Wynia: Wordt Pasen vieren de volgende verzetsdaad?

Hij stelde zelfs bezorgde vragen als lid van de gemeenteraad van Den Haag. Alsof het stadsbestuur een bedrijf tot de orde zou kunnen en moeten roepen wanneer dit een christelijk feest niet meer met name noemt.

De Mos stond in zijn verontwaardiging niet alleen. Ook Halbe Zijlstra toonde zich boos over de HEMA. Het was een schande dat het bedrijf het tegenwoordig over ‘verstopeitjes’ in plaats van ‘paaseitjes’ had, zei de voorzitter van de VVD-fractie in de Tweede Kamer in een interview met NRC Handelsblad.

Opwinding doet nogal overdreven aan

Door op die manier concessies te doen aan moslims glijdt de samenleving razendsnel af. Deze opwinding doet nogal overdreven aan.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw