Victor Pak Premium Corner

Nieuwe kerncentrales mogen kolencentrales niet achterna gaan

06 december 2022Leestijd: 3 minuten

Eindelijk gaat het kabinet twee nieuwe kerncentrales bouwen. Daarvoor heeft het wel commerciële partners nodig. Die schrikken van de wispelturigheid van het Nederlandse energiebeleid. De omgang met kolencentrales is een voorbeeld van hoe het niet moet, schrijft Victor Pak.

Betrouwbaar energiebeleid voeren. Het is een van de kerntaken van de overheid. Dit jaar bleek opnieuw hoe cruciaal het is om de energievoorziening op orde te hebben. Voor de welvaart en bedrijvigheid in de samenleving. Opeenvolgende regeringen maakten er een rommeltje van.

Energieprijzen in Nederland zijn de hoogste van Europa

KernenergieLees ook deze column van Simon Rozendaal: Van anti- naar pro-kernenergie: groenen bekeren zich plots massaal

De burger en het bedrijfsleven voelen de kosten daarvan. Zij betalen de hoogste energietarieven van Europa. Het kabinet is pas net begonnen met het orde op zaken stellen. De resultaten daarvan zijn twijfelachtig.

Gelukkig gaat het kabinet een belangrijke belofte inlossen. Er komen twee nieuwe kerncentrales in Borssele, zoals min of meer was aangekondigd in het Regeerakkoord. Met dat besluit is eindelijk een jarenlange patstelling doorbroken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.