Premium Lock Amalia’s studentenvereniging: terug in de tijd of sprong vooruit

27 juli 2022Leestijd: 5 minuten
Amalia bij recente fotosessie, foto ANP SEM VAN DER WAL

Alweer een dilemma voor de Oranjes. Meldt prinses Amalia zich straks – als de uitgestelde inschrijving alsnog begint – nu wel of niet aan als lid van het Amsterdamse studentencorps? Carla Joosten ziet twee mogelijke keuzes voor de prinses.

De prinses maakt dezer dagen haar entree als bewoner van de hoofdstad, waar ze aan de Universiteit van Amsterdam Politics, Psychology, Law and Economics gaat studeren. Ze vond een kamer aan het Singel – met dank aan de familie Dreesmann. Dit gaat gepaard met reflexen als ‘dus zij kan wel een woning vinden en andere studenten niet’. Of, zoals Shownieuws van SBS beweerde, studenten werden ‘op straat gezet’ voor Amalia.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De cultuurverandering bij studentenclubs is gaande    

Dat zijn dingen van voorbijgaande aard. Maar nu dient zich een principiële cultuurkwestie aan die typerend is voor deze tijd. Amalia liet eerder blijken lid te willen worden van het corps. ‘Met een jaarclub, alles erop en eraan,’ zei ze tegen Claudia de Breij. De prinses stond op het punt zich in te schrijven als lid van de deze week in opspraak geraakte Amsterdamse studentenvereniging A.S.C./A.V.S.V. Het is de vraag of dat gepast is voor de toekomstige Koningin van het land.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw