Redacteur Carla Joosten Carla Joosten Premium Corner

Amalia’s studentenvereniging: terug in de tijd of sprong vooruit

27 juli 2022Leestijd: 5 minuten

Alweer een dilemma voor de Oranjes. Meldt prinses Amalia zich straks – als de uitgestelde inschrijving alsnog begint – nu wel of niet aan als lid van het Amsterdamse studentencorps? Carla Joosten ziet twee mogelijke keuzes voor de prinses.

De prinses maakt dezer dagen haar entree als bewoner van de hoofdstad, waar ze aan de Universiteit van Amsterdam Politics, Psychology, Law and Economics gaat studeren. Ze vond een kamer aan het Singel – met dank aan de familie Dreesmann. Dit gaat gepaard met reflexen als ‘dus zij kan wel een woning vinden en andere studenten niet’. Of, zoals Shownieuws van SBS beweerde, studenten werden ‘op straat gezet’ voor Amalia.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De cultuurverandering bij studentenclubs is gaande    

Dat zijn dingen van voorbijgaande aard. Maar nu dient zich een principiële cultuurkwestie aan die typerend is voor deze tijd. Amalia liet eerder blijken lid te willen worden van het corps. ‘Met een jaarclub, alles erop en eraan,’ zei ze tegen Claudia de Breij. De prinses stond op het punt zich in te schrijven als lid van de deze week in opspraak geraakte Amsterdamse studentenvereniging A.S.C./A.V.S.V. Het is de vraag of dat gepast is voor de toekomstige Koningin van het land.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.