Penningmeester die half miljoen euro stal uitgeleverd

21 februari 2014Leestijd: 1 minuut

De 51-jarige man uit het Overijsselse Denekamp die ervandoor ging met de kas van begrafenisvereniging Helpt Elkander, is donderdag door Portugal uitgeleverd. De man wordt verdacht van verduistering.

Bij aankomst in Nederland werd de penningmeester door de Koninklijke Marechaussee gearresteerd, maakte het Openbaar Ministerie vrijdag bekend.

Rekeningen

Begin dit jaar werd door de begrafenisvereniging aangifte gedaan voor verduistering, vermoedelijk ging het om half miljoen euro. In december rees al het vermoeden dat er iets niet klopte.

Destijds werd de penningmeester aangesproken op het feit dat veel rekeningen niet waren betaald. De Denekamper moest de zaken voor de jaarwisseling op orde hebben.

Verdwenen

De penningmeester verdween op 2 januari. Toen hij bij een hotel in het kustplaatsje Milfontes in Portugal weigerde om de rekening te betalen, werd hij herkend door de manager, een Nederlander. De manager tipte de politie waarop de penningmeester geboeid werd afgevoerd.

Naast penningmeester bij de begrafenisvereniging was de Denekamper ook raadslid van de partij Lokaal Dinkelland, de grootste partij in de gemeente. De partij schorste hem een dag na zijn vertrek, omdat de man al langere tijd geen afdracht had betaald aan de partij. Op 1 april eindigt de schorsing en wordt het raadslid zeer waarschijnlijk uit de partij gezet.