Kopstukken motorclub Satudarah stappen over naar concurrent

22 januari 2014Leestijd: 1 minuut

De voorzitter van motorclub Satudarah, Henk Kuipers, stapt over naar concurrent No Surrender. Hij wordt gevolgd door honderd leden.

Kuipers zegt zich niet langer te kunnen verenigen met Satudarah, de motorclub die onder zijn leiding enorm groeide, meldt De Telegraaf.

Satudarah is de afgelopen jaren uitgebreid naar onder meer Duitsland, Denemarken, Indonesië en Maleisië en kwam de afgelopen jaren veelvuldig in het nieuws vanwege betrokkenheid bij wapenhandel, drugshandel en geweld.

No Surrender

Klaas Otto, zelf oud-Satudarah-lid, richtte No Surrender op uit onvrede over het beleid van zijn oude motorclub. De club heeft inmiddels vijfhonderd leden en heeft aftakkingen in onder meer Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Helmond, Rotterdam en Zundert. Crimineel Willem Holleeder bekleedt een toppositie binnen de Amsterdamse tak.

Vier kaderleden (‘nomads’) en vijf afdelingen (‘chapters’) van in totaal ongeveer honderd leden gaan met Kuipers mee naar No Surrender.