nederland

Foutje bedankt: Amsterdam betaalt te hoge uitkeringen uit

13 december 2013Leestijd: 1 minuut

Een onverwachte opsteker voor Amsterdammers met lage inkomens zo vlak voor Kerst: door een foutje bij de Amsterdamse dienst belastingen kregen 9.000 huishoudens in de hoofdstad een veel hogere woonkostenbijdrage uitgekeerd dan de bedoeling was.

Dat heeft De Dienst Belasting van de gemeente Amsterdam (DBGA) vrijdag laten weten.

Kerstinkopen

Donderdag moeten sommige Amsterdammers vreemd opgekeken hebben toen ze hun afschriften bekeken. De DGBA maakte per abuis bedragen over die variëren van 155 tot 23.000 euro.

Zeker 9.000 huishoudens kregen zo een veel te hoge uitkering gestort. Hoe het precies heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk.

Nette manier

De Amsterdamse minima doen er verstandig aan om het geld niet direct uit te geven aan kerstinkopen. De Dienst Belastingen wil het te veel betaalde bedrag namelijk terug.

Een speciaal team van de gemeente gaat zich hier de komende dagen mee bezighouden. Ze verwachten het geld ‘op een nette manier’ terug te kunnen vorderen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.