nederland

Excuusmail van AMC voor weduwe huisarts Tuitjenhorn

13 december 2013Leestijd: 1 minuut

Het AMC heeft zijn excuses aangeboden aan de weduwe van huisarts Nico Tromp, die zelfmoord pleegde nadat justitie hem had aangeklaagd voor moord tijdens een stervensproces. De weduwe weigert met het ziekenhuis in gesprek te gaan.

De NOS meldt dat het AMC in e-mail zegt dat het contact had moeten opnemen met de huisarts om zijn kant van het verhaal te horen, voordat er melding werd gedaan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Tromp pleegde zelfmoord nadat hij door de Inspectie op non-actief werd gesteld. Het ziekenhuis zegt verder graag met de weduwe te willen praten, als zij daaraan toe is. De weduwe van Tromp weigert dat tot nu toe.

Overleggen

Ook zegt het AMC de zaak uitgebreid te hebben besproken met opleiders, deskundigen en huisartsen uit de kop van Noord-Holland. Het ziekenhuis erkent daarmee procedureel niet juist te hebben gehandeld en dat het eerst met Tromp had moeten overleggen.

Het Inspectie oordeelde hard over het optreden van Tromp. Hij zou onrechtmatig euthanasie hebben gepleegd. De zaak kwam aan het licht toen een co-assistente van het AMC melding maakte van het feit dat er volgens haar te veel morfine en slaapmiddelen waren toegediend bij de patiënt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.