nederland

Familie en vrienden herdenken prins Friso

02 november 2013

In de Oude Kerk in Delft wordt zaterdagmiddag een herdenkingsbijeenkomst voor de in augustus overleden prins Friso gehouden. Bijna alle leden van de koninklijke familie, vrienden en collega’s zijn aanwezig in de kerk.

De herdenking is, net als de uitvaartdienst, besloten.

Genodigden

In totaal zijn er 900 genodigden. Onder hen zijn koninklijke gasten als de Noorse kroonprins Haakon en zijn zus prinses Märtha Louise, de kroonprins van Bahrein en prins Hassan van Jordanië.

Ook zitten in de Oude Kerk de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu, voormalig secretaris-generaal van de VN Kofi Annan, en U2-zanger Bono. Ook minister-president Mark Rutte (VVD) is aanwezig.

Over de inhoud van de dienst is verder niet veel bekendgemaakt. Wel staan muziek en zang op het programma. In de middag stonden naar schatting enkele honderden belangstellenden rond de Oude Kerk in Delft.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.