nederland

Van Ibn Ghaldoun gestolen eindexamens zijn doorverkocht

12 juni 2013

De drie mensen die zijn aangehouden in verband met het onderzoek naar de diefstal van examens, worden er van verdacht de ontvreemde examens te hebben verkocht aan leerlingen van meerdere scholen.

Dat meldt het Openbaar Ministerie woensdag.

Het zou gaan om zowel scholen in Rotterdam als daarbuiten. Wat er gaat gebeuren met de examenuitslag van leerlingen die het examen hebben ingezien, wordt waarschijnlijk later woensdag bekendgemaakt.

Politie

De leerlingen die het examen ongeoorloofd hebben ingezien, worden opgeroepen zich zelf bij de politie te melden. Hun examen wordt dan ongeldig verklaard, maar ze mogen het opnieuw maken.

Ze worden echter niet uitgesloten van mogelijke rechtsvervolging, benadrukt de Inspectie.

Analyse

De Inspectie gaat de resultaten van alle Nederlandse eindexamens nader analyseren. Ook de politie gaat door met het onderzoek naar de verspreiding van gestolen examenopgaven.
Woensdag werd ook bekendgemaakt dat alle vmbo-, havo- en vwo-eindexamenkandidaten donderdag van hun school horen of ze zijn geslaagd.

Meer gestolen

Er blijken 24 eindexamens te zijn gestolen op de Rotterdamse school Ibn Ghaldoun. 12 vwo-examens, 10 van de havo en 2  vmbo-eindexamens.

Tot vandaag werd er uitgegaan van de diefstal van 15 vakken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.