Politie heeft beelden van auto bij vindplaats broertjes

23 mei 2013Leestijd: 2 minuten

Er zijn camerabeelden opgedoken waarop een auto is te zien bij de plaats waar de lichamen van de broertjes Ruben en Julian zijn gevonden. De politie is nog bezig met sporenonderzoek rond de vindplaats in Cothen.

Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt. Het is nog niet vastgesteld dat de auto die is gezien van vader Jeroen Denis is.

Beelden

Op de beelden is te zien dat in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 mei een voertuig twee keer stopt bij de duiker waar de jongetjes zijn gevonden. Te zien is dat om 02.37 uur een auto stopt bij de duiker en 12 minuten later vertrekt.

Om 03.01 uur verschijnt de auto opnieuw bij de duiker, staat stil en rijdt om 03.12 uur weg in de richting van Cothen. De auto wordt om 03.15 uur door een bewakingscamera geregistreerd voorbij de Hoeksedijk-Wijkersloot. Van deze beelden is het vermoeden dat het om de auto van Denis gaat.

Er is geen persoon zichtbaar maar er zijn ook geen beelden van andere voertuigen voor en na dit moment. Bovendien passen de tijdstippen waarop de auto is te zien in de tijdlijn van de route die de vader heeft afgelegd, meldt de politie.

Sporen

Door sporenonderzoek hoopt de politie te kunnen achterhalen wat er precies is gebeurd. Bij baggerwerkzaamheden in de sloot bij de duiker zijn dinsdag geen sporen gevonden.

Ruben en Julian werden zondag teruggevonden door een voorbijganger. De familie heeft laten weten de jongens in besloten kring te zullen begraven. Familieleden willen ‘in alle rust en stilte’ afscheid kunnen nemen van de broertjes.