Mishandeling Eindhoven: verdachten mogelijk uitgeleverd

25 april 2013Leestijd: 1 minuut

Twee Belgische verdachten van de schokkende mishandeling in Eindhoven krijgen donderdag te horen of zij worden uitgeleverd aan Nederland. De videobeelden van de acht Belgische jongeren die begin januari een Eindhovenaar op straat in elkaar sloegen, zorgde voor veel verontwaardiging.

Brent L. en Brett S. maakten deel uit van een groep van acht jongeren die op 4 januari een 22-jarige Eindhovenaar in elkaar sloegen en schopten. Het slachtoffer werd bewusteloos op straat achtergelaten.

In beroep

Brent L. en Brett S. kregen eerder van de raadkamer in Turnhout te horen dat zij mochten worden uitgeleverd. Ze gingen tegen die uitspraak in beroep.

De jongens kunnen nog in cassatie gaan, als ook het Hof besluit dat zij moeten worden uitgeleverd. Volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) heeft de advocaat van één van de twee al laten weten dat te doen.

Betrokkenheid vechtpartij

Het OM trok vorige maand het uitleveringsverzoek voor drie van de vijf verdachten van de mishandeling in, omdat ze niet actief bij de vechtpartij betrokken zouden zijn geweest.

Brent L. en Brett S. hadden wel een actieve rol in de mishandeling op de Vestdijk in Eindhoven, die voor veel verontwaardiging zorgde.