nederland

Politie verspreidt beelden van zware mishandeling

22 januari 2013Leestijd: 1 minuut

De politie in Eindhoven heeft beelden verspreid van de zware mishandeling van een 22-jarige man. Er zijn tips binnengekomen maar de politie is nog op zoek naar zes van de acht daders.

Het slachtoffer werd op 4 januari mishandeld op de Vestdijk in Eindhoven. Maandagavond werden de beelden van het incident getoond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Twee Belgische jongeren van vijftien en zeventien jaar meldden zich dinsdagochtend bij de politie. Hun rol in de mishandeling wordt onderzocht.

Bewusteloos

Op de video is te zien hoe de groep het slachtoffer tegen de grond slaat. Daarna trappen zij de jongeman één voor één tegen zijn hoofd. Ze hebben de man bewusteloos op straat achtergelaten.

Het slachtoffer hield een zware hersenschudding over aan het incident en verwondingen aan zijn mond en kaak. De politie spreekt tegenover Omroep Brabant van ‘een laffe daad’. Er zou geen duidelijke aanleiding zijn voor de mishandeling.

De man die in elkaar werd geslagen, maakt het inmiddels fysiek goed maar is nog altijd zeer ontdaan over wat er is gebeurd. Sinds het verspreiden van de beelden zijn er twee tips binnengekomen, maar een gouden tip zat daar niet bij.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.