Minnares van verdachte mogelijk doelwit zenuwgas Sarin

02 april 2013Leestijd: 1 minuut

Een van de verdachten in de Maastrichtse zaak van de handel in het levensgevaarlijke zenuwgas Sarin, wordt verdacht van poging tot moord op zijn minnares met het gas.

Dat schrijft De Telegraaf dinsdag op basis van ingewijden.

Lastigvallen echtgenote

De man, Islam A. uit Heerlen, zou onlangs hebben gedreigd zijn minnares iets aan te doen, omdat ze zijn echtgenote geregeld lastigviel.

De politie kreeg woensdag een tip van de Criminele Inlichtingen Eenheid dat het levensgevaarlijke gas te koop zou worden aangeboden in Zuid-Nederland. Daarop startte de politie een groot opsporingsonderzoek waarin de verdachte voortdurend werd geschaduwd.

Samen met een ander ging de verdachte zaterdagavond naar het buitengebied in de Maastrichtse wijk Amby, waar de twee begonnen te graven. Daarop werd dit duo aangehouden.

Speurwerk

Later werden ook twee vrouwen tussen de 21 en 52 jaar aangehouden omdat ze worden verdacht van ‘het in handen hebben van een verboden stof en het begraven ervan’.

De politie heeft de afgelopen dagen in het gebied gezocht naar het gevaarlijke zenuwgas Sarin, maar niets gevonden. Ook bij de verdachten is de stof niet aangetroffen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.