‘Dronken neef liet 3-jarige kleuter van galerij vallen’

11 april 2013Leestijd: 1 minuut

De man die dinsdagavond de driejarige Nana van de zesde verdieping van flat Kikkenstein liet vallen, was dronken. Het familielid, de neef van de kleuter, was op de galerij met Nana aan het spelen toen hij hem per ongeluk liet vallen.

Dat zegt de Ghanese dominee Emmanuel Koney donderdag tegen Het Parool.

‘Aan het spelen’

De situatie leek volgens Koney op het voorval waarbij Michael Jackson uit een raam hing met zijn pasgeboren kind in de armen. ‘De neef was aan het spelen met het kind,’ zegt Koney.

Volgens hem was er van ruzie geen sprake. ‘De vader was ziek en de moeder was binnen bezig met de andere kinderen.’

Een getuige vertelde hoe hij dinsdagavond rond 23.00 uur een luide kreet hoorde. Toen hij naar buiten liep zag hij op de galerij onder hem buurtbewoners staan die ergens naar leken te kijken. Beneden op de stoep zag hij het lichaam van de kleuter liggen.

Politie

Woensdagnacht werd de vader van de kleuter uit het Academisch Medisch Centrum meegenomen door de politie. Volgens de getuige vertelde de vader dat een familielid Nana naar beneden had gegooid. Hij wist niet of het per ongeluk was gebeurd.’

De Kikkenstein-flat is vaker negatief in het nieuws. Zo vond de politie er tientallen kilo’s aan harddrugs en versnijdingsmiddelen. Ook wordt er wel eens geschoten.