Vader: kleuter (3) door familielid van flat gegooid

10 april 2013Leestijd: 1 minuut

De driejarige kleuter die dinsdagnacht om het leven is gekomen, is waarschijnlijk door een familielid naar beneden gegooid. Het kind maakte een val van de zesde verdieping van flat Kikkenstein in Amsterdam Zuidoost.

Dat meldt Het Parool op basis van een getuigenverklaring.

Per ongeluk

De negentienjarige getuige was dindagavond als eerste bij het jongetje Nana. Het kind leefde nog, maar overleed later in het ziekenhuis. Twee mannen en een vrouw zijn aangehouden.

De getuige was er ook bij toen de vader van de kleuter vannacht in het Amsterdam Medisch Centrum werd meegenomen door de politie. ‘De vader vertelde dat een familielid Nana naar beneden had gegooid. Hij wist niet of het per ongeluk was gebeurd.’

Luide kreet

De getuige vertelt hoe hij dinsdagavond rond 23.00 uur een luide kreet hoorde. Toen hij naar buiten liep zag hij op de galerij onder hem mensen staan die ergens naar leken te kijken. Beneden op de stoep zag hij het lichaam van de kleuter liggen.

De Kikkenstein-flat is vaker negatief in het nieuws. Zo vond de politie er tientallen kilo’s aan harddrugs en versnijdingsmiddelen. Ook wordt er wel eens geschoten.