Alle verdachten vrij in zaak over dodelijk zenuwgas sarin

15 april 2013Leestijd: 1 minuut

De drie verdachten in de zaak over het levensgevaarlijke zenuwgas sarin zijn maandag vrijgelaten door de raadkamer van de rechtbank in Maastricht. Er was onvoldoende bewijs om de verdachten langer vast te houden.

Het gaat om drie van de vier verdachten die ruim twee weken geleden werden aangehouden op verdenking van de poging tot verkoop sarin.

Broodje aap-verhaal

Vorige week stelde de raadkamer al een 33-jarige vrouw op vrije voeten. De 35-jarige hoofdverdachte, 53-jarige vrouw en een 21-jarige medeverdachte zijn nu ook vrij.

Begin april werd Amby, een buitengebied bij Maastricht, afgezocht naar sarin. De Criminele Inlichtingen Eenheid had aanwijzingen dat er in het zuiden van het land werd gehandeld in sarin. Een van de verdachten zei zaterdag dat de zaak berust op een broodje aap-verhaal.

Tipgever

Advocaten Arthur Vonken en Theo Boumans zeggen dat het Openbaar Ministerie geen zaak heeft. De zaak kwam aan het licht door een tipgever die enkele jaren geleden zou hebben gehoord dat sarin begraven lag in het gebied.

De raadsmannen wijzen erop dat er nooit sarin in het gebied is gevonden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.