nederland

Twee kinderen omgekomen bij brand in Maastricht

07 januari 2013Leestijd: 1 minuut

Twee kinderen zijn in de nacht van zondag op maandag omgekomen bij een woningbrand in Maastricht. De moeder van de jonge kinderen overleefde de brand en is naar het ziekenhuis gebracht.

De brand ontstond rond 01.45 uur in een rijtjeshuis aan de Aalmoezenier Roumenstraat in het centrum van de stad.

Schade

Op het moment van de brand waren de vrouw en haar twee kinderen aanwezig. De moeder kon zichzelf in veiligheid brengen, de brandweer trof de kinderen aan in het huis.

Eenmaal buiten bleek dat de kinderen niet meer in leven waren. Twee naastgelegen huizen werden geëvacueerd. De huizen bleken weinig tot geen schade te hebben en de bewoners konden ’s nachts alweer terugkeren.

Zorgen

Over de oorzaak van de brand kan de brandweer nog niets zeggen. Buurtbewoners zeggen tegen dagblad De Limburger dat zij zich al lange tijd zorgen maakten om het gezin. Er zouden zeer regelmatig ruzies zijn.

Buren troffen de vrouw in paniek aan op straat. De moeder wilde terug het huis in om haar kinderen te redden. Voor buurtbewoners is slachtofferhulp ingeschakeld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.