nederland

Pier in Scheveningen blijft voorlopig open

23 januari 2013Leestijd: 1 minuut

De Pier in Scheveningen blijft voorlopig open. De rechtbank heeft woensdag bepaald dat de gas- en elektriciteitslevering niet mag worden afgesloten.

Dat meldt Omroep West woensdag.

Gedupeerd

De BV waarin het vastgoed van de Pier zit is failliet verklaard, net als het restaurant van Van der Valk. De rechter bepaalde echter dat andere ondernemers op de Pier ernstig gedupeerd zouden worden door het afsluiten van gas en elektriciteit, zoals energieleverancier Stedin wil.

Horecaconcern Van der Valk, dat sinds 1991 eigenaar is, vroeg onlangs faillissement aan voor de Pier. Het bedrijf wilde er een hotel beginnen, maar de palen waarop het bouwwerk rust, zouden verrot zijn. Daarna zette Van der Valk de Pier te koop.

Het CDA wil dat de regering gaat onderzoeken of de Pier de status van rijksmonument kan krijgen. Het CDA vindt het ‘een markant gebouw met cultuurhistorische waarde’, volgens de partij kenmerkend voor de naoorlogse wederopbouwperiode in Den Haag en heel Nederland.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.