nederland

Rauwe-groente-eter ondergedoken voor Jeugdzorg

19 december 2012Leestijd: 2 minuten

De vijftienjarige Tom Watkins die van zijn moeder alleen rauwe groente mag eten, is ondergedoken om uithuisplaatsing te voorkomen. Bureau Jeugdzorg wil dat de jongen uit huis wordt geplaatst omdat hij niet naar school gaat.

Jeugdzorg onderzoekt op dit moment waar de jongen is. De instantie wil dat Tom op 7 januari gewoon weer naar een reguliere school gaat.

Zijn moeder is daar tegen omdat Tom op school zou worden gepest vanwege zijn bijzondere eetpatroon.

Rauwe groente

Tom eet, net als zijn moeder, alleen rauwe groente en is daardoor iets kleiner dan zijn leeftijdsgenootjes.

In een interview met de Volkskrant zei Tom woensdag al dat hij overplaatsing naar een ander gezin niet zal accepteren. ‘Als ik in een pleeggezin kom, dan loop ik gewoon weg,’ zegt hij. Ook naar school hoeven ze de jongen niet te sturen omdat hij ook daar gelijk van weg zal lopen.

Broer

Tom eet al sinds zijn vijfde alleen rauw voedsel, fruit en noten. Zijn broer had aanvankelijk hetzelfde dieet, maar werd zo erg gepest op de middelbare school dat hij hiermee stopte. Hij woont nu bij zijn vader in Engeland.

Dat laat moeder Francis met Tom niet gebeuren. ‘Er is geen andere weg. Ik heb geen andere manier gevonden om een kind op school te hebben en te zorgen dat het gezond blijft eten.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.