Nabestaande zoekt naar sporen nichtje in rampgebied MH17

19 oktober 2014Leestijd: 2 minuten

Een nabestaande van een van de slachtoffers van vlucht MH17 bezoekt het rampgebied in het oosten van Oekraïne. Hij is op zoek naar sporen van zijn nichtje Daisy Oehlers, die nog niet is geïdentificeerd. ‘Dit is ongelooflijk.’

De 44-jarige Robby Oehlers zegt tegen de NOS dat de situatie ‘veel erger’ is dan hij zich had voorgesteld. Zijn nichtje Daisy (20) ging samen met haar vriend Bryce (23) op vakantie naar Bali.

Vakantie

Robby Oehlers beschrijft de situatie in het gebied: ‘Er liggen nu niet eens lichamen. Maar kun je je voorstellen dat je met alle plezier op vakantie gaat en dan zo eindigt? Dit is bijna onwerkelijk gewoon.’

Daisy en Bryce gingen op vakantie, vooral om bij te komen na het overlijden van de moeder van Daisy in april. Sinds een paar weken woonde de jonge vrouw samen met Bryce bij zijn ouders.

Hoewel al veel slachtoffers zijn geïdentificeerd, is dat bij Daisy niet het geval. De familie is boos en gefrustreerd dat het allemaal zo langzaam gaat. Ze vinden het gek dat journalisten wel in het rampgebied kunnen komen, maar Nederlandse onderzoekers niet.

Welkom

Oehlers kwam via via in contact met de pro-Russische separatisten die het voor het zeggen hebben in het gebied. Zij zeiden dat Oehlers van harte welkom is en dat zij hem zullen helpen om zijn doel te bereiken, ook al raden autoriteiten het af. ‘Ze hebben gezegd dat het gevaarlijk was. Dat is het ook echt!’

Oehlers begrijpt waarom het onderzoek is afgerond. ‘Dat is common sense. Zo’n agent uit Nederland die hier spullen komt halen van overleden mensen – dat is een missie – maar die heeft natuurlijk ook kinderen en een familie en die is ook in gevaar. Dus ik begrijp het heel goed.’

Eerder vandaag werd bekend dat uit onderzoek van de Duitse geheime dienst BND blijkt dat de separatisten verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van het vliegtuig. De Tweede Kamer was hiervan niet op de hoogte, de Nederlandse overheid wel.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.