Advies bij formatie: klimaat urgente kwestie

03 april 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – In de komende kabinetsperiode moet werk worden gemaakt van het aanpakken van het klimaatprobleem. Dat heeft de directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving Hans Mommaas maandag gezegd. Mommaas praatte de vier partijen bij die over een nieuwe regering onderhandelen.

,,Ik heb duidelijk gemaakt dat er enige urgentie is op dit dossier, zeker in de komende kabinetsperiode”, zei Mommaas. Klimaat en energie zijn echter niet de enige ,,grote opgaven’’ die ter tafel kwamen in het gesprek met de leiders van VVD, CDA, D66 en GroenLinks. ,,We hebben het gehad over landbouw en natuur, de circulaire economie en versterking van de stedelijke regio’s’’, aldus de PBL-directeur. De circulaire economie is gericht op zo veel mogelijk hergebruik en het vermijden van milieuschade.

Over klimaat is in algemene zin gesproken, zei Mommaas. Op de specifieke voorstellen uit de partijprogramma’s is niet ingegaan.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.