nederland

Zijlstra: niet van mening veranderd over PVV

22 maart 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De VVD is voor de verkiezingen ,,heel duidelijk” geweest dat er geen samenwerking mogelijk is met de PVV van Geert Wilders en is daarna niet van mening veranderd. Dat heeft fractievoorzitter Halbe Zijlstra van de VVD gezegd.

Wilders reageerde woensdag teleurgesteld nadat hij van verkenner Edith Schippers te horen had gekregen dat een gesprek over verzoening met de VVD en het CDA er niet inzit. Wilders vindt dat deze partijen daarmee hem en vooral zijn kiezers al bij voorbaat de kans ontnemen om mee te regeren.

Maar volgens Zijlstra zijn gesprekken ,,zinloos” en is ,,er geen kabinet van te maken”. De VVD ziet het om ,,allerlei redenen” niet zitten om met de PVV samen te werken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.