nederland

PvdA: grootste nederlaag in geschiedenis

15 maart 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De PvdA gaat nog steviger de boeken in als de partij met de grootste verkiezingsnederlaag ooit in de parlementaire geschiedenis. Als de exitpoll van Ipsos uitkomt verliest de PvdA 29 zetels. De PvdA had al het record met een verlies van 22 zetels bij de verkiezingen in 2002. Het CDA kan er ook wat van met twintig zetels verlies in 1994 en 2010.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.