nederland

Militairen naar Litouwen

21 maart 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Vanaf vliegveld Eindhoven vertrekt donderdag een grote groep militairen naar Litouwen. Ze maken deel uit van een NAVO-missie in de Baltische staten en Polen. De eenheden moeten deze landen geruststellen met het oog op de Russische dreiging.

Er gaan uiteindelijk 270 Nederlanders naar Rukla in Litouwen. Ze staan onder bevel van de Duitsers. Naast Nederlanders en Duitsers gaan ook Belgen en Noren deel uitmaken van dit bataljon.

De NAVO stuurt in totaal vier bataljons naar Estland, Letland, Litouwen en Polen. Achttien landen leveren een bijdrage aan deze vooruitgeschoven troepenmacht. De andere drie bataljons worden geleid door de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.