nederland

Krol (50PLUS) hamert op verlaging AOW

20 maart 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – 50PLUS-fractievoorzitter Henk Krol heeft maandag geen voorstel voor een bepaalde coalitie gedaan aan verkenner Edith Schippers. Wel hamerde Krol onder meer op de door 50PLUS gewenste verlaging van de AOW-leeftijd. ,,Daar moet serieus naar worden gekeken.”

Volgens Krol gaat zijn partij constructief meedenken over alle coalitiemogelijkheden. Hij zei dat hij de suggestie van PVV-leider Geert Wilders voor een rechts kabinet met PVV en 50PLUS ,,een boeiend voorstel” vond. Maar als 50PLUS haar belangrijkste punten niet kan verwezenlijken, dan ,,slaan we even over tot de eerstvolgende verkiezingen”.

Zo wil Krol ook tijdelijk een strenge regel voor pensioenfondsen verlichten, zodat zij zich niet arm hoeven te rekenen. Daardoor kan het korten van pensioenen worden vermeden, en kunnen sommige fondsen hun uitkeringen weer indexeren (verhogen met de inflatie).

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.