nederland

Moskeeën geschokt door aanslag Quebec

31 januari 2017

ROTTERDAM (ANP) – Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) heeft geschokt gereageerd op de bloedige schietpartij in een Canadese moskee. ,,Deze laffe daad toont wederom aan dat terreur geen etnisch of religieus fundament heeft en hierin ook geen onderscheid maakt”, aldus het CMO.

De organisatie, een samenwerkingsverband van honderden moskeeën, signaleert ook in Nederland ‘toenemende angst en bezorgdheid’ onder moskeebezoekers. ,,Het is zeer zorgelijk dat het aantal en de aard van geweldsincidenten en aanslagen tegen moskeeën de laatste tijd aan het toenemen is.”

Bij de aanslag in de stad Quebec kwamen zondagavond zeker zes mensen om het leven. Ten minste vijf slachtoffers liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. De vermeende schutter is aangehouden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.