nederland

Kroongetuige Fred Ros blijft in de cel

09 december 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – In het hoger beroep van het liquidatieproces Passage blijft kroongetuige Fred Ros in afwachting van het eindoordeel in zijn strafzaak achter de tralies. Dit heeft het gerechtshof in Amsterdam vrijdag besloten.

De Passage-zaak draait om zeven criminele afrekeningen in de periode tussen 1993 en 2006. Voor zijn aandeel daarin kreeg Ros in 2013 van de rechtbank in Amsterdam dertig jaar cel. In 2014 sloot hij in hoger beroep een deal met het Openbaar Ministerie (OM). Dat beloofde hem de strafeis te halveren in ruil voor belastende informatie over medeverdachten.

Overeenkomstig die uitspraak eiste het OM – dat spreekt van een solide, betrouwbare kroongetuige – vorige maand veertien jaar cel tegen Ros. Omdat hij sinds de zomer van 2006 vastzit en inmiddels twee derde van die beoogde straf heeft uitgezeten, vroeg het OM het hof toen Ros vrij te laten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.