nederland

Treinen bij Winsum rijden weer

21 november 2016Leestijd: 1 minuut

WINSUM (ANP) – Tussen Groningen en Roodeschool rijden sinds maandagochtend 05.00 uur weer treinen. Dat heeft een woordvoerster van vervoersbedrijf Arriva laten weten. Het treinverkeer lag stil nadat vrijdagmiddag op een onbewaakte overweg bij Winsum een trein en een tankauto met melk op elkaar botsten.

Door het ongeluk raakten achttien mensen gewond, van wie drie er slecht aan toe zijn. Arriva zette in het weekeinde bussen in om reizigers te vervoeren.

De berging van de ontspoorde trein was zaterdagmiddag klaar. ,,Het is spoorbeheerder ProRail daarna gelukt om de herstelwerkzaamheden volgens plan uit te voeren en daarop hebben we vanmorgen vroeg de dienstregeling hervat.”

Bij de onbewaakte spoorwegovergang bij Winsum staan inmiddels matrixborden om het verkeer te waarschuwen dat de overweg gevaarlijk is.

De chauffeur van de tankwagen werd aangehouden en na verhoor vrijgelaten, en ook de machinist werd verhoord.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.