nederland

Opnieuw giraffe geboren in Artis

17 november 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Voor de tweede keer in korte tijd is er in Artis een netgiraffe geboren. Het jong kwam woensdagavond na een draagtijd van vijftien maanden ter wereld. Vorige week stierf een pasgeboren girafje na een aantal dagen, omdat de moeder het veulen niet accepteerde.

Volgens de Amsterdamse dierentuin heeft het kersverse girafje al gedronken bij de moeder, die al vijf keer eerder heeft geworpen. Het jong is een hengst en met dit dier erbij telt de kudde nu tien netgiraffen.

Artis heeft de langnekkige dieren sinds 1856. De netgiraffen zijn herkenbaar aan het netvormige vlekkenpatroon, dat bestaat uit grote hoekige vlekken gescheiden door dunne witte lijnen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.