Nederland condoleert Cuba

26 november 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Nederland heeft Cuba gecondoleerd met het heengaan van Fidel Castro. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders op Radio 1. Het medeleven is overgebracht aan president Raúl Castro, de broer van Fidel.

Koenders noemde de dood van Castro ,,toch een schok”. ,,Hij was een leider van historische proporties, in de eerste plaats voor de Cubanen zelf.”

Castro heeft veel mensen hoop gegeven en ook zorg en onderwijs. Maar de mensenrechtensituatie in het land was volgens Koenders ,,heel moeizaam”. ,,Dat is die donkere kant”, aldus Koenders.

Volgens de minister zal Nederland zeker vertegenwoordigd zijn bij de herdenkingsplechtigheid die nog in Cuba zal plaatshebben.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.