nederland

Zorgen bij politie over hoeveelheden cocaïne

01 juni 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Nationale Politie maakt zich grote zorgen over de grote hoeveelheden cocaïne die de laatste maanden naar Nederland komen. In de afgelopen tien maanden ontdekten politie, justitie en douane al meer dan 30.000 kilo coke.

De politie spreekt van een mogelijk ’veranderd businessmodel’ bij drugskartels uit Colombia, Peru en Bolivia. „De partijen zijn vaker enorm groot. De vraag is kennelijk toch zeer fors en hoge risico’s op onderschepping worden geaccepteerd”, zegt chef van de landelijke recherche Wilbert Paulissen woensdag in De Telegraaf. ,,Het duidt erop dat ze er kennelijk op vertrouwen dat het goed gaat.”

Motorbendes raken volgens de politie ook meer betrokken bij de cokehandel. „De eerste leden van Nederlandse chapters van motorclubs in Zuid-Amerika zijn al gesignaleerd”, zegt Maurice Luxembourg van het programma Drugs van de Landelijke Eenheid.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.