nederland

Defensie schrapt om begroting rond te krijgen

08 juni 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Om de begroting van het ministerie van Defensie dit jaar sluitend te krijgen, neemt het departement een reeks maatregelen. Er wordt minder geoefend, minder gevlogen en minder gevaren.

Een woordvoerster van Defensie bevestigt berichtgeving van De Telegraaf woensdag hierover. Volgens het ministerie zijn er tegenvallers zoals hogere personeelskosten. ,,Er is meer geld uitgegeven dan er was.”

De maatregelen hebben geen gevolgen voor de investeringen. Er wordt alleen gesneden in de exploitatie, aldus de woordvoerster. Zo heeft de marine een grote oefening afgeblazen om geld te besparen.

Defensie heeft de afgelopen decennia te maken gehad met enorme bezuinigingen. De laatste jaren komt er weer wat geld bij. Op Prinsjesdag krijgt het ministerie er opnieuw extra geld bij.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.