nederland

Museum 39 uur open voor Jheronimus Bosch

07 mei 2016Leestijd: 1 minuut

DEN BOSCH (ANP) – Het Noordbrabants Museum is dit weekend 39 uren aaneengesloten open vanwege de succesvolle tentoonstelling over Jheronimus Bosch, die zondag voor het laatst is te zien. Vanaf zaterdagochtend 08.00 uur tot zondagavond 23.00 uur zijn de deuren van het museum in Den Bosch geopend. Wie nog een bezoek wilde brengen aan de expositie over de middeleeuwse kunstenaar (circa 1450-1516) heeft pech, want alle kaarten zijn uitverkocht.

In de nacht van zaterdag op zondag viert de instelling ‘De Nacht van de Uil’, een verwijzing naar het nachtdier dat in het werk van Bosch vaak is terug te vinden. Op het voorplein vertoont een valkenier zijn kunsten en er is muziek.

Tijdens de slotavond vindt op de Markt in Den Bosch de licht- en geluidsshow ‘Bosch by Night’ plaats, waarbij de beelden onder meer worden geprojecteerd op het familieatelier van Bosch. Hierin komen de figuren uit het drieluik ‘Tuin der lusten’ van de kunstenaar tot leven. De show kwam in samenwerking met de Efteling tot stand.

De expositie opende 13 februari. De tentoonstelling werd zo goed bezocht, dat het museum de openingstijden verruimde.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.