nederland

Natste april in vijftien jaar

28 april 2016Leestijd: 1 minuut

DE BILT (ANP) – De maand april is in vijftien jaar niet zo nat verlopen. Volgens het weerbureau WeerOnline viel er gemiddeld over het land ongeveer 65 millimeter regen tegen 44 normaal. In 2001 viel 75 millimeter. Het was ook te koud.

In een brede strook van Zuid-Holland naar Groningen viel deze maand 80 tot 100 mm regen. In Warffum (Groningen) komt de meting zelfs uit rond 110. Dat is tweeënhalf keer de normale maandhoeveelheid.

Het was ook te koud. De eerste helft van april was twee graden warmer dan normaal, maar door het koude slot van april komt de gemiddelde maandtemperatuur uit op 8,7 graden tegen 9,2 normaal.

Hoewel het weer vaak wisselvallig was, scheen de zon volgens WeerOnline met 193 uur tegen 178 normaal wel iets meer dan gebruikelijk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.