nederland

Lange file op route naar wintersportgebieden

21 februari 2016Leestijd: 1 minuut

LIJNDEN (ANP) – Hevige sneeuwval heeft zaterdagavond laat voor verkeersoverlast gezorgd in de Oostenrijkse Fernpas. Nederlanders die dachten te ontsnappen aan files door laat richting wintersport te vertrekken, kwamen daardoor volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) bedrogen uit.

Door de sneeuwval stond omstreeks 23.00 uur nog altijd ruim 10 kilometer file bij de pas, een belangrijke verbinding tussen Duitsland en de Oostenrijkse skigebieden. Sommige Nederlanders stonden volgens de VID uren te wachten.

De files op de Fernpasroute verdwenen pas na middernacht. ,,De weg ligt er nu op een enkele auto na zelfs vrij verlaten bij”, liet de VID tegen 01:00 uur weten.

Op de Europese snelwegen richting de wintersportgebieden was het zaterdagmiddag iets rustiger dan verwacht. Op het hoogtepunt telde de verkeersdienst ruim 370 kilometer file. Dat is iets rustiger dan vorige week en vergelijkbaar met de files van twee weken geleden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.