Sopraan Premium Corner

Laetitia Gerards: ‘Klassieke muziek is mijn godsdienst’

22 maart 2022Leestijd: 11 minuten

Sopraan Laetitia Gerards (28) staat binnenkort eindelijk weer voor een groot publiek. ‘Dat is hoognodig. Ik moet nu knallen.’

Tegen het einde van het interview begint Laetitia Gerards aan een lange opsomming. Ze zegt onder meer: ‘Omdat het me laat voelen. Omdat het me aan iets laat denken. Omdat ik het prachtig vind. Omdat het me laat ontspannen.’ De vraag was: waarom moet je dan huilen? Kort ervoor had ze gezegd: ‘Ik kan nu muziek opzetten waarvan ik weet dat ik binnen een minuut jank.’

Laetitia Gerards (Eindhoven, 1993) is sopraan. Ze studeerde in 2016 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Deed ook twee jaar een musicalopleiding. Groeide op in Helmond. Woont sinds haar negentiende in Amsterdam.

De sopraan: ‘Ik ben niet gelovig, helemaal niet. Mijn godsdienst is de klassieke muziek. Er wordt toch wel gezegd dat als je iets heftigs meemaakt, je vaak terugkomt bij je geloof? Ik kom altijd terug bij muziek. Als ik me eenzaam voel, als ik verdrietig ben, als ik boos ben. Trouwens ook als ik heel erg verliefd ben. Dat kan Tsjaikovski zijn, Mozart, Bach, maakt niet uit.’ Een enkele keer is het rapper Snoop Dogg. ‘Dat is gewoon genieten.’

Ze noemt zichzelf ‘ratatouille Lae­titia’. Gerards heeft, wil ze maar zeggen, een brede muzieksmaak. Ze deed mee aan het laatste, onlangs beëindigde ­seizoen van kijkcijferkanon Wie is de Mol?. ‘Dat was wel grappig. De andere deelnemers waren in het begin vreemden voor me. Ze dachten echt dat ik alleen maar naar Maria Callas luister.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.