In Naarden Premium Corner

Panelen op de vesting?

15 juni 2021

In Naarden wil de gemeente Gooise Meren onderzoek doen om zonnepanelen op de vesting te plaatsen. Een parkeerplaats is aangemerkt als zoekgebied. Hoe geschikt is die plek?

De parkeerplaats Nieuwe Molen is goedgevuld op een zonovergoten doordeweekse dag. Nederland mag – en gáát – weer naar buiten. Op de parkeerplaats boven op één van de zes bastions van de Naardense vesting staan ook twee elektrische bolides. Wordt de stroom voor die auto’s straks boven hun daken opgewekt? De gemeente Gooise Meren wil daarnaar onderzoek doen: zonnepanelen boven deze parkeerplaatsen. Het onderzoek is onderdeel van de Regionale Energiestrategie. Ook een van de best bewaarde vestingen van Europa ontsnapt niet aan de speurtocht naar duurzame energie.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.