Den Haag Premium Corner

Het is afgelopen met de politieke coronavrede

12 augustus 2020

Een Kamermeerderheid is tegen verplichte quarantaine voor mensen die met besmette personen in contact zijn geweest. Niet alleen de oppositie is tegen, maar ook regeringspartij D66. De Kamer vindt de maatregel te ver gaan, nauwelijks handhaafbaar en een teken van ‘paniekerigheid’, zoals D66-fractievoorzitter Rob Jetten het noemde.

De Tweede Kamer keerde terug van reces wegens het oplopende aantal corona-besmettingen.

Er was opvallend veel kritiek op het kabinet. De communicatie is slecht en het beeld is er een van ‘chaos’, vonden de woordvoerders. Het kabinet had in de loop van de zomer ook te weinig urgentie uitgestraald en er werd gepleit voor de herinvoering van de wekelijkse persconferentie van het kabinet.

Hoe Asscher probeerde een plenair debat te agenderen

Op veel onbegrip stuitte het afschalen in plaats van opschalen van het bron- en contactonderzoek in coronahaarden Amsterdam en Rotterdam. ‘Je kunt niet op de ene dag zeggen dat het bron- en contactonderzoek wordt geïntensiveerd en vervolgens zeggen dat er toch minder onderzocht zal worden,’ zei PvdA-fractievoorzitter Lodewijk Asscher, doelend op capaciteitsproblemen in beide steden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.