🎧 Luister de podcast

Rutte zwicht niet: geen giften aan Zuid-Europa in steunpakket

26 april 2020

Er zijn enorme bedragen nodig om de economische crisis door de corona-lockdowns te bestrijden. Er is misschien wel 1.000 tot 2.000 miljard euro gemoeid met het EU-steunpakket. Daarom vroegen de 27 regeringsleiders van de EU-landen donderdag 23 april aan de Europese Commissie. Krijgt Zuid-Europa zo via de achterdeur alsnog wat het wil?

We bespreken het met Brussel-correspondent Jelte Wiersma. Ook hebben we het over het Europees Parlement, dat wekenlang nergens te bekennen was maar nu weer van zich laat horen. En tot slot een luchtiger onderwerp: een ode aan The Spectator. Het Britse weekblad verscheen afgelopen week voor de tienduizendste keer en is het langstlopende tijdschrift ter wereld. Van oudsher heeft het opinieblad, net als Elsevier Weekblad, een bijzondere positie als vrijplaats van denken.

Mis niets en abonneer u op deze podcast