Delpher Premium Corner

Delven in het verleden

14 november 2019Leestijd: 8 minuten

Hoe ontroerend een oude advertentie in een krant kan zijn – Maaike Napolitano-Rietrae (36) weet er alles van. De Limburgse grootmoeder van Napolitano had in de Hoofdstraat in Kerkrade een chocolaterie. Toen Napolitano op een dag een piepkleine, vijftig jaar oude annonce in het Limburgsch dagblad vond waarin haar oma een ‘meisje’ vroeg voor de winkel en het huishouden, deed dat haar onverwacht veel. Napolitano: ‘Het voelde alsof ik even contact had met het verleden zelf.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.