Stelling van de dag

‘Asielbus Ter Apel moet worden afgeschaft…’

10 mei 2019Leestijd: 2 minuten

De prijs van een kaartje voor de bus die overlastgevende asielzoekers vervoert tussen het azc in Ter Apel en Emmen, is verhoogd van 5 naar 7 euro. Donderdag ontstond ophef toen duidelijk werd dat de rit met de asielbus goedkoper was dan dezelfde rit met de reguliere lijn 73.

De asielbus treedt woensdag in werking na jaren van overlast door asielzoekers, die meestal uit veilige landen komen. Zij plegen vernielingen, bedreigen of intimideren de chauffeur en passagiers en weigeren soms te betalen. Daarom slaan bestuurders de halte bij het azc geregeld over of weigerden ze überhaupt op de route te rijden. Op sociale media leidden video’s van de wantoestanden tot grote verontwaardiging.

Artikel gaat verder onder de video:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het experiment van drie maanden met een speciale ‘asielbus’ start op 15 mei. Tot onvrede van veel politici die vinden dat slecht gedrag niet mag worden beloond.

Tweede Kamerlid Bente Becker (VVD) wil helemaal geen aparte bus, zij ziet liever dat overlastgevende asielzoekers een toegangsverbod krijgen voor het ov. Ze heeft Kamervragen gesteld over het onderwerp.

Wat vindt u? Moeten de asielzoekers in het vervolg met de benenwagen? Of leidt dat alleen maar tot grotere problemen? Praat mee! De Stelling van de dag luidt:

Geef uw mening onder dit artikel. U kunt alleen reageren als u abonnee bent.

Let op: door uw mening te geven, gaat u ermee akkoord dat de redactie van Elsevier Weekblad uw reactie kan uitlichten in de digitale rubriek Reacties op de stelling.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.