Den Haag Premium Corner

Ministerraad steeds meer in sneltreinvaart

01 mei 2018

De vergadering van de ministerraad op vrijdag wordt een steeds zakelijker treffen. De bijeenkomsten in de Trêveszaal verlopen kort maar krachtig. Het contrast met de ministerraden onder het kabinet-Den Uyl (1973-1977), destijds in het Catshuis, is groot. Toentertijd wachtten journalisten vaak tot in de nachtelijke uurtjes tot het kabinet was uitvergaderd. Dat kwam later steeds minder voor, maar de ministerraad was onder opeenvolgende premiers nog geregeld op vrijdagavond gaande.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.