5 jaar Koning Premium Corner

Gewoon goed: Willem-Alexander

25 april 2018Leestijd: 11 minuten

Op 30 april 2013 werd Willem-Alexander ingehuldigd. De man met de goedmoedige uitstraling van de directeur van een middelgroot familiebedrijf, kreeg gaandeweg ook de statuur van een staatshoofd. Tijd voor een tussentijdse balans van zijn koningschap.

Koning Willem-Alexander was nog maar net in Arnhem of hij riep tegen de burgemeester: ‘Ik zei toch dat ik binnen het jaar nog een keer zou komen.’ Bij een eerder bezoek, in november 2012, was Willem-Alexander nog kroonprins, maar hij wist dat hij al snel zijn moeder zou opvolgen. Lachend en bijna huppelend kwam hij uit de bus en begroette burgemeester Pauline Krikke op 30 mei 2013 toen hij met koningin Máxima Arnhem aandeed op hun koningstoer. ‘Ik zei toch dat ik er weer snel zou zijn.’

Het hof zocht een telefonist die over humor moest beschikken

De prins had er lol in dat hij Krikke – nu burgemeester van Den Haag – bijna een staatsgeheim had verklapt, want van de abdicatie van Beatrix wist verder bijna niemand af. Humor hoort bij hem. In 2016 zocht zijn hof zelfs een telefonist met die eigenschap. Naast standaardvereisten over opleidingsniveau, stond in de profielschets dat ‘gevoel voor verhoudingen, discretie en humor’ belangrijk zijn.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.