Den Haag

Ex-minister Schultz van Haegen aan de slag voor familie Brenninkmeijer

20 december 2017Leestijd: 1 minuut

Ex-VVD-minister Melanie Schultz van Haegen voor Infrastructuur en Milieu gaat werken voor de familie Brenninkmeijer, onder meer bekend van winkelketen C&A. De oud-minister is aangesteld als eindverantwoordelijke bij Porticus, een organisatie die filantropische instellingen ondersteunt.

Schultz volgt per 1 april de huidige interim-bestuursvoorzitter George Kabalt op, meldt het FD. Kabalt werd in juni 2017 in die functie aangesteld bij Porticus.

Advies aan liefdadigheidsinstellingen

Porticus geeft de liefdadigheidsinstellingen die zijn opgericht door ondernemers uit de Brenninkmeijer-familie, advies over hun donatieprogramma’s en -management. De organisatie heeft kantoren in twaalf landen, die toezicht houden op de giften en programma’s in meer dan negentig landen.

Schultz was van 2010 tot en met dit jaar minister van Infrastructuur en Milieu. Eerder was ze onder meer werkzaam als staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat en als directeur zorginkoop bij Achmea. Ook was ze werkzaam bij de Wereldbank en de Verenigde Naties.

Einde geruchten over Schiphol

Met haar aanstelling bij Porticus behoren geruchten over een topfunctie bij Schiphol tot het verleden. Haar naam circuleerde daar al geruime tijd, maar zelf heeft Schultz altijd ontkend.

Ze kiest naar eigen zeggen voor Porticus vanwege haar interesse in ‘grote maatschappelijke onderwerpen, zoals de gevolgen van klimaatverandering en sociale ongelijkheid’.

Hoeveel geld er in de projecten van Porticus omgaat, is niet bekend. De instelling publiceert geen jaarverslag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.