Doorbraak in raadselachtige moord Marcel van Hout

11 december 2017Leestijd: 2 minuten
De villa van de vermoorde Marcel van Hout - bron:ANP

De Belgische politie heeft twee personen aangehouden, die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij de moord op de Nederlandse zakenman Marcel van Hout, drie weken geleden. De opgepakte klusjesman en de ex van het slachtoffer ontkennen er ook maar iets mee te maken te hebben.

De klusjesman (47) werkte zowel in de villa van Van Hout als in die van zijn ex, aldus de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Zijn lichaam werd aangetroffen in een grote plas bloed

De 51-jarige zakenman werd drie weken geleden doodgeschoten in zijn villa in het Belgische Neerpelt, net over de grens met Nederland. Zijn ex (45), die in de buurt woont, vond hem naar eigen zeggen in de keuken ‘in een grote plas bloed’. Er zaten twee kogels in zijn lichaam, waarvan een in zijn hoofd.

De vrouw was naar eigen zeggen in de villa gaan kijken, omdat niemand hem kon bereiken. Volgens de krant zijn er ondanks de beveiligingsmaatregelen en de vele camera’s bij de villa geen beelden. Van Hout zou de dader dus mogelijk zelf hebben binnengelaten. Dat duidt erop dat hij zijn latere moordenaar kende.

Leegstaande woning van de zakenman in brand gestoken

Van Hout runde een aantal bedrijven in de regio Eindhoven. Hij verhuurde onder meer steigers en bouwmaterialen. Ook zat hij in het onroerend goed, meldt het Eindhovens Dagblad. Zijn naam werd in 2011 genoemd in een drugsonderzoek, maar veroordeeld werd hij niet.

Zeven jaar geleden werd een leegstaande woning van de zakenman in brand gestoken. Eind 2011 werd zijn toenmalige vrouw in zijn villa vastgebonden en beroofd, zeggen de buren in de lokale krant.