Criminaliteit

Vier doden bij schietpartij op Curaçao

08 augustus 2017Leestijd: 1 minuut

Bij een schietpartij in de Curaçaose hoofdstad Willemstad zijn maandagavond vier doden gevallen. Zes gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Die schietpartij had plaats in de wijk Buena Vista, die wordt geteisterd door geweld van lokale drugsbendes. Het verjaardagsfeestje van twee broers veranderde in een bloedbad, toen een auto aan kwam rijden en met een automatisch wapen het vuur opende op de feestgangers. Dat meldt een getuige aan de NOS.

Eerder dit jaar, in maart, vielen bij een schietpartij ook al vier doden. Vermoedelijk gaat het in beide gevallen om een afrekening in het criminele circuit.

Incidenten?

Het lijken incidenten, maar veel van die schietpartijen houden verband met een bloedige oorlog tussen twee Antilliaanse straatbendes, No Limit Soldiers  en Buena Vista City. De oorsprong van beide bendes ligt in verpauperde volkswijken in Willemstad, Curaçao. NLS komt uit Koraal Specht, BVC uit Buena Vista.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.